Thursday, May 28, 2009

ANDA BOSAN DUDUK KAT UMAH??

haha...!!! tiru macam saya.. ACTUALY..wat part time job kat KUMON,penah dengar???
sebuah institusi pendidikan kanak2.dorang latih bdak2 sampai otak jadi kolkulator.x yah pakai kalkulator pon x per kalau nak wat trigo..gempak weih..aku terkejut tengok dorang pakai otak jer kira.pandang atas tros dapat jawapan.tapi biasanya org yang anta anak der kat kumon biasa nyer org kayer2.mahal beb...!!! 120 bg sub math.2 kali jer pon sminngu.tapi perit duk kumon.AKU sebagai tenaga pengajar x boleh nak tangkap style kumon..its too complicated..huhuhu..just boleh bagi basic skit2 jer kalau nak aja.sbb kalkulator is not allowed at kumon.so,apa lagi gain experiance teaching kat kumon yang berhampiran.(marking paper lagi banyak dari teaching).,hehhehehe...enjoy our work....

Saturday, January 17, 2009

Tekanan Emosi??

tekanan emosi?...camner nak buat.korang messy rase cam nak p[ecah paler an.tapi nak wat camner,u have 2 face right.and actually sumer masalah 2 are not imposibble to overcome.just think wisely.i faced a lot of problems b4,with friends,family and my teachers.urrh...rasa cam nak pindah matrik bila ditambah dengan masalah study yang x tentu hala.but once u have started thinking wisely that 'jangan biarkan hidup anda musnah disebabkan hal yang remeh temeh kerana hidup itu amat singkat untuk memikirkan hal yang remeh temeh'
x cayer????
try to thimk secara bijak.pertama cuba anda bayangkan hidup anda dibelenggu masalah pada masa dulu,adakanh anda masih hidup?
adakah anda mati kerana masalah anda?
semestinya tidak an..so anda boleh.yang lepas mesti dibiarkan berlalu dan jangan sesekali pandang ke belakang..cayerla anda mesti x tenyen.
cuba lakukan sesuatu supaya anda selalu sebok kerana kesibukan itulah yang akan buat idup anda bebas dari masalah dan x memikirkan tentang hal yang remeh temeh..
contohnya masa anda bertukang..adakah anda pikir masalah keluarga?
tentunya tidak sbb manusia leh poiir satu benda jer dalam satu saat dan masa....try..semoga bejaya.....

Tekanan Emosi??

Friday, January 16, 2009

boycott!!!


masa aku balik dari matrik ke kl central ari2.korang tau apa aku nampak.aku nampak mc donal.tapi mc D kali ni dah jadi lain.terkezut hazwan bila nampak mc d pada hari 2 jadi lain.apa yang lain? tapi sebenarnya sama jer.dari mata sama la.tapi sebenarnya lain.x paham kan.sajer jer bagi x paham.actually,mc ari2 mmg x der org mlayu makan.cina jer.korang mesti tau satu sebab...BOYCOTT!!!.and wan pon dengan berbekalkan 10 inggit nak makan apa.pegi la pusing2 kat c2 kot2 ada kedai lain.ada la kedai ni nama der subway.bkan highway.tapi subway bread.rasa nak masuk tapi ntah la.benda x penah makan.pas2 nak makan sorang2.mmg takut ar.dah la mahal.tros x jadi.tapi wan pon tampa rasa was2 pegi makan kfc jer la.2 yang better kot.tapi x tau la plak kalau kfc ader share ngan si negara jahanam israel 2.hmmm...2 jela kot nak share.boycott mc D dan sekutu serta kutu2 nye sekali yerr...moga islam menang,..amin....

Assalamualaikum..to those yang sudi spend tim korang semata2 nak bukak blog aku yang boring ni.just a good start.if i have time,this page weill be more colourful and beautiful and sumer yang full full dan sekutu dengannya lah..studying sin matriculation mmg mencabar lah.sbb currenty i am studying kat matrik.so.more time spending on mentelaah buku yang enak direbus dengan sayur kangkong.peper jela...enjoy ur life time k.